Fogorvos Budaörs
Szájsebészet
Bizonyos fogászati problémák olyan ellátást igényelnek, amelyek már csak egy önálló szakterület, a szájsebészet eszközeivel valósíthatók meg. A szájsebészet egy különösen nagy precizitást és szakmai jártasságot igénylő terület, hiszen a kezelések során az emberi szervezet egy igen érzékeny, idegekkel átszőtt területén végzünk műtéteket. A korszerű érzéstelenítő eljárások és a teljes műtéti sterilitás révén a műtéti kockázatok és szövődmények minimálisra csökkentek, a beavatkozások a páciens számára gyakorlatilag fájdalommentesek és teljesen biztonságosak.
Jelentkezzen be konzultációra!
Szájsebészeti kezeléseink

Bölcsességfog-eltávolítás

Leghátsó fogaink igazi időzített bombák a szájban: sosem lehet tudni, mikor okoznak problémát, de ha ez megtörténik, az általában nagyot szól! Főként a csontban részben vagy egészben bennrekedt, úgynevezett impaktált fogak képesek megkeseríteni az életünket. Egy elő nem tört bölcsességfog nagyon gyakran szinte vízszintes, vagy ahhoz közeli helyzetben fekszik a csontban, koronai részével nyomást gyakorolva az előtte álló 7-es fogra. Ez nem csak szegény gyanútlan 7-esek élettartamára jelent veszélyt, akár a teljes fogazat torlódásához is vezethet. A bölcsességfogakat, ha elő is törtek, igen nehéz tisztán tartani, az sem ritka tehát, hogy mellettük mély, gyulladt ínytasakok alakulnak ki, vagy hogy észrevétlenül szuvasodni kezdenek. Ha a baj kialakul, azt általában erős fájdalom és arcduzzanat kíséri. A fentiek bármelyike esetén érdemes elgondolkodni a fog eltávolításán, melyet tapasztalt szájsebész szakorvosunk a lehető legkíméletesebb módon végez el.
Jelentkezzen be konzultációra!

Gyökércsúcs-rezekció

A gyökérkezelt fogak prognózisa, főként, ha a kezelést nem mikroszkóppal végezték el, igen bizonytalan. Voltaképpen a fog ekkor már nem él, hiszen az élő szöveteket már eltávolítottuk belőle, gyulladásos folyamatok azonban továbbra is előfordulhatnak a gyökércsúcs körül. Egyszerű megoldásnak tűnhet megszabadulni ettől a fogtól, ám ha esztétikailag vagy stratégiailag (pl. egy fogpótlás szempontjából) fontos fogról van szó, érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy megmentsük. A gyökércsúcs-rezekció lényege, hogy a foggyökér végét leválasztjuk a fogról, gyakorlatilag ?amputáljuk? azt. Ehhez egy úgynevezett csontablakot kell nyitni a megfelelő területen, hogy a kérdéses foggyökérhez hozzáférjünk. A sikeresen elvégzett gyökércsúcs-rezekció révén akár hosszú évekkel meghosszabbíthatjuk a fog élettartamát.
Jelentkezzen be konzultációra!

Frenulektómia

A frenulektómia egy apró, általában néhány percet igénybe vevő lágyrész-műtét, mely az ajak- vagy a nyelvfék átvágását jelenti, és sokszor gyermekkorban kerül rá sor. A lenőtt ajakfék a felső ajak, a nyelvfék pedig a nyelv mozgását korlátozottá, fájdalmassá teszi. Ezt beszéd, mosolygás és étkezés közben is érzékelik a páciensek, az életminőséget ezért igen negatívan befolyásolja. A frenulektómia egy biztonságos és gyors rutin eljárás, mely a problémát néhány napnyi gyógyulás után teljesen megszűnteti, nem érdemes tehát sokáig várni vele!
Jelentkezzen be konzultációra!

Szájüregi ciszta eltávolítása

A ciszták olyan jóindulatú elváltozások, melyeket leginkább egy folyadékkal telt tömlőhöz tudunk hasonlítani, melyeket folyamatos növekedési hajlam jellemez. A szájüregben számos fajta ciszta előfordulhat, melyek között fogeredetű és nem fogeredetű altípusokat különböztetünk meg. A ciszta méretétől, elhelyezkedésétől függően döntünk a műtéti megoldás módjáról. Fogeredetű ciszták esetében gyökércsúcs-rezekciót alkalmazunk. Nagy méretű ciszták eltávolításakor az elpusztult csontszövetet csontpótló anyaggal töltjük fel.

Érdekességek a bölcsességfogakról

 • Az emberek 2%-ának anatómiailag hiányoznak a bölcsességfogai.
 • A 20 évesek 90%-nak van olyan bölcsességfoga, amely (még) nem tört elő.
 • A páciensek mindössze 10%-a tapasztal panaszokat bölcsességfog-eltávolítás után.
 • A bölcsességfogakból őssejtek nyerhetők ki, ezért rengeteg kutatásban használják őket.
 • A bölcsességfogak gyorsabban szuvasodnak a többi fognál, mert igen nehéz őket tisztítani.
 • Koreai nyelven a bölcsességfogak neve ?szerelemfog?.
Jelentkezzen be konzultációra!

Szájsebészet
Törökbálint, Érd, Budakeszi
lakosai számára is

Komplikált foghúzások, csontpótló beavatkozások, implantáció előkészítés a Budaörs Dentálban. Várjuk Önt akár Törökbálintról, Érdről és Budakesziről is rendelőnkben. Mindössze 10 perc távolságra elérhető a szájsebészet Törökbálint város lakói számára is. Szájsebészet Érd és szájsebészet Budakeszi lakosok számára mindössze 15 perc távolság.
Foglaljon időpontot!

  Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

  Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

  fel