Fogorvos Budaörs
Röntgen, CT
A Fogászati Röntgen Centrum Budaörs átköltözött rendelőnkbe! Panoráma röntgen, teleröntgen, kis röntgen és 3D CT egy helyen, a környéken csak nálunk!
A szolgáltatás bárki számára igénybe vehető bejelentkezés és beutaló nélkül!

Nyitvatartás hétfőtől csütörtökig 14:00-18:00 és csütörtök délelőtt 8:30-12:00.

Miért fontosak
a röntgen felvételek?
A fogorvosi és szájsebészeti diagnózis elengedhetetlen feltétele a jól értékelhető röntgenfelvétel. A rendelőnkben található panoráma, tele- és 3D-CT röntgenek mind megbízható Siemens Sirona márkájúak. 3D CT-nk a Sirona Orthophos XG 3D, mely fejlesztés több mint 100 éves radiológiai tapasztalat eredménye. Kiváló képminőséget biztosít, a lehető legalacsonyabb sugárdózis mellett. Környezetbarát, mert nincs a filmelőhívással járó veszélyes hulladékképződés és környezetszennyezés.

A panoráma, tele- és 3D-CT röntgeneket emailben, CD lemezen vagy egyéb digitális adathordozón adjuk oda a Pácienseknek.
3D CT Budaörsön,
mikor van rá szükség?

3D CT felvételre elsősorban fogszabályozás és implantáció előtt van szükség. Segítségével nagyobb felbontású képek készíthetők, jól látszanak az idegpályák, így megalapozott döntést tudunk hozni akár az implantátum beültetésének helyéről, akár arról, hogy érdemes-e a műtétbe belevágni, kizárva ezzel minden kockázatot.

 

3D CT felvétel készítése javasolt az alábbi esetekben:

 • Fogászati implantátum beültetése előtt: A fogbeültetés sikeréhez elengedhetetlen a pontos diagnózis és tervezés. Ismerni kell az implantátumot befogadó fogágy, csontozat háromdimenziós kiterjedését.
 • Csontpótló műtétek esetén: A 3D CT felvétel segítségével pontosan megítélhető a csontpótló műtét szükségessége, továbbá annak kiterjedése.
 • A 3D CT felvétel készitésének hasznossága vitathatatlan bölcsességfog eltávolítások, kiterjedt gyulladások (cysta) állkapocsizületi problémák diagnosztizálása során.
 • A 3D CT, mint diagnosztikus képalkotó módszer a fogászati, szájsebészeti praxist folytató orvosoknak, valamint fül-orr-gégész, fej-nyak sebész szakorvosoknak diagnosztikus eszközként ajánlható. Az orrmellék üregek, a garat, valamint a közép- és belsőfül csontos – kisebbrészt lágyrész – képleteinek kiváló minőségű leképezése és vizsgálata lehetséges.
Hogyan történik a
3D CT felvétel készítése?
A 3D CT felvételt hasonlóan a panoráma felvételhez, álló pozícióban készítjük és mindössze néhány másodpercig tart. A hagyományos CT felvételekhez képest, a pácienst minimális röntgensugárzás éri. Az elkészült felvételt CD-n kapja meg a páciens, kiértékelését kezelőorvosa végzi számítógép segítségével.

Az alacsony röntgensugár kibocsátású technológia segítségével készített felvételt

 • térben tudjuk forgatni
 • rétegenként lebontani
 • jó minőségben nagyítani

A 3D CT felvételen milliméteres pontossággal lehetséges méréseket végezni és így előre kiválasztható a megfelelő méretű implantátum.

Teleröntgen Budaörsön

A teleröntgen egy oldalirányú koponyafelvétel, melyen láthatók a fogak oldalsó nézetből és a csontok, valamint az arcprofil. Fogszabályozó kezelések előtt elengedhetetlen diagnosztikai eszköz.

Az oldalirányú felvételen például megállapítható a felső és alsó állcsont egymáshoz való viszonya, a fogak előrefelé, vagy hátrafelé dőlése, az úgynevezett bulldogharapás, nyitott harapás vagy pókharapás megléte, míg a frontális felvételen az arcaszimmetriára lehet következtetni. A rendellenes pozíció detektálása mellett a fogszabályozó szakorvos szög-és távolságmérések által a deformitások mértékét is meg tudja határozni, és ennek köszönhetően egy személyre szabott, komplex kezelést tud megtervezni.

Panoráma röntgen
Budaörsön
Ez a legáltalánosabb, leggyakrabban kért felvétel. Egyszerre látható az alsó és felső fogsor, az állkapocs izület, az arcüreg valamint a fogakat körülvevő anatómiai képletek, elváltozások. Elengedhetetlen szinte minden fogászati beavatkozás esetén, hogy lássuk az íny alatt is a fogak állapotát. Hátránya, hogy két dimenziót mutat, némi torzítással.
A röntgen felvételek elkészítéséhez nincs szükség beutalóra. Abban az esetben is szeretettel várjuk, ha a kezelést nem a mi rendelőnk szakorvosa végzi, de annak biztonságos végrehajtásához szükséges röntgen felvételeket készíteni. Bejelentkezés nem szükséges!
Nyitva tartás hétfőtől csütörtökig 14:00-18:00 és csütörtök délelőtt 8:30-12:00.
Foglaljon időpontot!

  Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

  Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

  fel