Fogorvos Budaörs
Irányított biofilm terápia
Hatékony és fájdalommentes fogtisztító eljárás, mely során a fogakon felhalmozódott baktériumokat és a fogkövet kíméletesen, de alaposan távolítjuk el.

Fogágybetegségben, vagy fogíny gyulladásban szenvedőknek kifejezetten ajánlott, fogorvos által végezhető dentálhigiénés kezelés.
Jelentkezzen be konzultációra!

Miért van szükség
biofilm terápiára?

A szájüregi biofilm baktériumai rombolják a fogakat és a fogak környezetét, így különösen a fogínyt és a csontot, amelyek a fogakat a helyükön tartják.

Ezek a baktériumok mélyen bejutva a szövetekbe, a testben szétterjedve súlyos betegségeket okozhatnak (elsősorban szív- és érrendszeri betegségeket és cukorbetegséget).

A fogszuvasodás, a fogágy-gyulladás és a fogvesztés elsődleges okai közt találjuk a biofilmet is. További probléma, hogy a biofilm fogkövé alakulhat, így amellett, hogy roncsolja a fogakat, csúnya is, éppen ezért el kell távolítani.

Jelentkezzen be konzultációra!

Hogyan történik
a kezelés?

A kezelés során első lépésként a biofilmet láthatóvá tesszük. Ezt az eljárást plakkfestésnek hívjuk. Ez a lépés azért fontos, mert enélkül nem lehetünk biztosak abban, hogy mindent eltávolítottunk-e. A plakkfestés azért is hasznos, mert segít a káros biofilm és a saját szövetek elkülönítésében, így a saját szövet védelmében.

A biofilm eltávolítása Airflow technikával történik ? és garantátan fájdalommentes (no pain technology)! Az eljárás során nagy nyomású levegő és rendkívül finom szemcséjű, oldódó, természetes anyagokból készült por segítségével távolítjuk el, nagyon kíméletesen a baktériumokat és a fogkövet.
A fognyaknál lévő ún. tasakokat is kitisztítjuk, Perioflow eljárással, hogy az íny és a fog teljes felülete megtisztuljon.
A kezelés utolsó lépéseként a maradék fogkövet lepolírozzuk a fogakról, ún. Piezon PS technikával.

Jelentkezzen be konzultációra!

Milyen gyakran kell
biofilm terápiára
járni?

A kezelést minden esetben személyreszabottan, orvosi javaslatra határozzuk meg aszerint, hogy parodontológiai szempontból mely rizikócsoportba tartoznak. Egészséges fogaknál és kismértékű ínygyulladásnál 6 havonta javasolt. Fogágybetegségeknél, vagy gennyes gyulladásnál havonta mindenképp el kell végezni a kezelést a gyulladás megszüntéig. Nagyon fontos, hogy gyerekeknél is alkalmazható (tejfogakon és maradó fogakon is!), sőt, rendszeres, 6 havonta történő tisztítással a fogszuvasodások teljes mértékben megelőzhetők. Fogszabályozó kezelések rendkívül hatékony kiegészítője 1-3 havonta. Az implantátumok körüli szövetek épségének megőrzése érdekében 3 havonta érdemes eljönni. Amennyiben az implantátumok körül gyulladás alakul ki, úgy havonta javasolt a kezelés, a gyulladás megszünéséig.

A biofilm terápia fontos eleme a megfelelő otthoni szájápolás. Éppen ezért, orvosaink személyre szabott fogtisztítási tanácsokkal látják el pácienseinket, hogy az elért eredmény minél tovább megőrizhető legyen.

Várjuk Önt is rendelőnkben!

Jelentkezzen be konzultációra!

Irányított biofilm terápia
Törökbálint, Érd, Budakeszi
lakosai számára is

Fogínyvérzés? Kilazult fogak? Duzzadt fogíny? Menjen biztosra és kezelje a probléma gyökerét! Irányított biofilm terápiával mindezek megszüntethetők és szuvasodás sem lép fel. A környéken csak nálunk érhető el. Várjuk Önt akár Törökbálintról, Érdről és Budakesziről is rendelőnkben. Mindössze 10 perc távolságra elérhető az irányított biofilm terápia Törökbálint város lakói számára. Irányított biofilm terápia Érd és irányítot biofilm terápia Budakeszi lakosok számára, mindössze 15 perc távolság.
Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel