Miért fontos,hogy időben elvigyük gyermekünket egy gyermekfogászati rendelésre?

Budaörs Dental

Gyermekfogászati rendelések

Minden szülő azt szeretné, ha gyermekének fogai egész életen át egészségesek lennének, és soha nem ismerné meg az igen kellemetlen fogfájdalmat.

Mivel gyermeink fogainak egészsége egész életükre hatással van, sokkal nagyobb a gyermefogászat jelentősége, mint azt gondolnánk. Az egészséges fogazat elengedhetetlen a megfelelő táplálkozáshoz, ezzel elősegítve gyermekeink problémamentes fejlődését.

Kiemelkedően fontos, hogy gyermekünk már pici korától hozzá legyen szoktatva a rendszeres szájápoláshoz, és a fogorvosi ellenőrzésekhez.

Nagyon fontos az otthoni felkészítés, hogy a gyermek bizalommal érkezzen a rendelőbe. Ezt úgy tehetjük meg, ha az első 2-3 találkozás az ismerkedéssel telik, ekkor nem történik semmilyen beavatkozás. Praktikus ezen alkalmakat összekötni valamelyik szülő fogászati kezelésével, hogy beavatkozáskor, a már ismerős környezetben könnyű legyen az együtt működés.

Miért lehet probléma a tejfogakkal?

A tejfogak előtörése 6 hónapos kortól két éves korig tart. Ezeknek a fogaknak komoly szerepük van a rágásban, a beszédtanulásban, hangok képzésében 12-13 éves korig.

A tejfogak belső szerkezete különbözik a maradó fogakétól. Vékonyabb a zománc, a fogbél ürege tágabb, ezért a tejfogak kevésbé ellenállóak a szuvasodást okozó tényezőkkel szemben.

Fontos a rendszeres fogápolás, a nassolás mentes helyes táplálkozás és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés.

Ha gyermeke fogain színbeli eltérést észlel, vagy a kicsi étkezéskor fájdalomra panaszkodik, célszerű minél hamarabb felkeresni a fogorvost.

A Budaörs Dentalban felkészültünk arra is, ha kezelést kell végezni legkisebb Pácienseinknél, azt a lehető legkíméletesebb módon tegyük meg.

Miért fontos, hogy megfelelő szakemberre bízza gyermekei fogászati problémájának megoldását?

A fogorvoslás tudományán belül a gyermekfogászati ellátás különleges elvárást kíván a fogorvossal szemben. A szakmai felkészültség mellett, sok türelemre, kimagasló empátiára és gyerekek iránti nagy szeretetre van szükség.

A Budaörs Dental, gyermekeket ellátó orvosaiban mindezt megtalálja.

A megbízható gyermekfogorvos kiválasztása nem egyszerű feladat. A legbiztosabb, ha személyesen megismerkedik a gyermek leendő kezelőorvosával és a saját érzései alapján dönt.

Szeretettel várjuk Önt és Gyermekét a Budaörs Dentalban!

Fogszuvasodás megelőzése, barázdazárás

Barázdazárás alkalmával a rágófogak mély barázdáit feltöltjük un. barázdazáró lakkal vagy folyékony tömőanyaggal. Ezt a beavatkozást a szuvasodás megelőzésére végezzük. A mély barázdákból az ételmaradékot nem lehet vagy nagyon nehéz fogkefével eltávolítani. A barázdazárással egy sekély , jól és könnyen tisztítható felszínt alakítunk ki, melybe már nem tud az étel megtapadni., nem tud szuvasodás kialakulni.

Konzultációs időpontot a +36 23 416 305 és a +36 30 950 1614 telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel budaörsi fogászati rendelőnkben.