Mit jelent a 3D CT a fogászatban és miért lehet hasznos ez az Ön számára?

Digitális fogászati diagnosztika Budaörsön

A 3D CT egy speciális, háromdimenziós digitális röntgen berendezés, melyet a fogászat, a szájsebészet, az implantológia, a fogszabályozás és a fogágybetegségek valamint a fül-orr- gégészet területén alkalmazunk a tüneteket okozó fogászati probléma precíz feltérképezésére és az ideális megoldáshoz vezető kezelés megtervezésére.

Nem fájdalmas és nem is kényelmetlen, csak 10 másodperc mozdulatlanságra van szükség az Ön részéről - ennyi az egész

A 3D CT készülékkel kényelmesen, cső alakú detektorban való fekvés és kontrasztanyag beadása nélkül, a bezártság érzését elkerülve, a lehető legpontosabb képet alkotunk fogairól és állcsontjáról. A 3D CT berendezés szervezetbarát technológiával készül, így az rendkívül alacsony dózissal terheli meg Önt.

A 3D CT professzionális támogatás a precíz Implantáció tervezéshez és az eredményes fogbeültetéshez

A fogbeültetés ma a legmodernebb eszköz hiányzó fogainak pótlására és az esztétikus rögzített fogpótlások készítésére. A fogbeültetés ma már egy életre szól, a rá készülő korona pedig teljesen természetes hatást kelt. Ráadásul az implantációs fogpótlás nem igényli a szomszédos fogak csiszolását sem.

A fogbeültetés során budaörsi rendelőnkben szervezetbarát titán implantátumot ültetünk be az állcsontba a korábban elvesztett fog helyére. Ha azonban a rendelkezésre álló csontkínálat nem lenne elegendő, akkor a fogbeültetéshez csontpótlásra lesz szüksége.

Ehhez nyújt professzionális segítséget a 3D CT felvétel a szájsebésznek, mert képes a csontkeménység és csont sűrűség mérésére is.

A felvétel segítségével tized milliméter pontosággal meg lehet tervezni az implantátumok pontos helyét az állcsontba, az ideg-pályákat biztosan elkerülve. Így minimális kockázattal megtervezhető a fogászati implantátum beültetésének legideálisabb helye, iránya, valamint az implantátum mérete.

A 3D CT nélkülözhetetlen szerepe a góckutatásban

Háromdimenziós CT felvétel a legalkalmasabb eszköz a fogak gyökerei között kialakult kóros elváltozások diagnosztizálásakor. A berendezés segítségével a szabad szemmel nem látható területeken térképezhetők fel olyan gyulladásos gócok, melyek igen kellemetlen tüneteket okozhatnak, mint a hajhullás, kellemetlen lehelet vagy az ízületi gyulladás.

A 3D CT kulcsfontosságú szerepe a bölcsesség fog kíméletes eltávolításában

A bölcsességfogak rendellenes növekedése gyakran okoz kellemetlen tüneteket:

  • a bölcsességfog fájdalmas gyulladását
  • a szomszédos fogak torlódását a helyhiány miatt
  • állkapocs ízületi problémák kialakulását
  • szájzárat

Ezért javasoljuk budaörsi rendelőnkben a bölcsességfogak időben történő eltávolítását, hogy megelőzzük a komolyabb problémák kialakulását.

A 3D CT tökéletes háromdimenziós képet ad az íny alatt megbúvó bölcsességfog, az állcsontban lévő szemfog, kisőrlőfog méretéről és térbeli elhelyezkedéséről. Biztonsági szempontból pedig létfontosságú, hogy az ér és idegképletet tartalmazó csatorna milyen távol fut az eltávolítandó, illetve feltárandó fog gyökerétől. Ezen információk birtokában elkerülhetők az esetleges idegsérülések.

Mit kell tennie abban az esetben, ha szeretné, hogy komoly fogászati beavatkozása precíz és bizonyságos legyen a 3D CT felvételek segítségével?

Ha Ön is híve a minimális kockázat mellett elvégzett nagy pontosságú fogbeültetésnek vagy szájsebészeit beavatkozásnak, akkor Önnek egy 3D CT felvételre és egy felkészült szájsebészre van szüksége budaörsi rendelőnkben.

Jöjjön el a Budaörs Dentalba, hogy szájsebész specialistáink részletesen tájékoztassák Önt a 3D CT felvételek kétségbevonhatatlan előnyeiről és az Ön fogászati problémáinak ideális megoldásáról.

Konzultációs időpontot a +36 23 416 305 telefonszámon tud kérni.

Várjuk Önt szeretettel budaörsi fogászati rendelőnkben.


 

Konzultációs időpontot a +36 23 416 305 és a +36 30 950 1614 telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel budaörsi fogászati rendelőnkben.