Hogyan történik a fogszabályozás a Budaörs Dentalban

Fogszabályozás Budaörsön

A fogszabályozás egy összetett gyógyítási folyamat, de megismerhető és ezzel meg is szerethető. Tapasztalt kezekben pedig teljesen biztonságos is. (A Budaörs Dentalban Dr. Gulyás Zsuzsannának 23 éves szakmai tapasztalata van a fogszabályozás területén, tudását pedig folyamatosan fejleszti, hogy a ma elérhető legkorszerűbb fogszabályozó eljárásokat hozza el Önnek)

A fogszabályozás folyamata 5 lépésből áll:

1. A fogszabályozás folyamata: első lépés – a konzultáció

Az első fogszabályozó konzultáció az ismerkedésről és az Ön személyes lehetőségeinek feltérképezéséről szól. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy részletes és pontos információt kapjon a korszerű fogszabályozó eljárásokról és arról, hogy azok hogyan fogják tartósan és esztétikusan megoldani az Ön fogászati problémáját.

Ezt követően készül egy speciális röntgenfelvétel Önről, amit tele-röntgennek hívunk, és egy panoráma röntgenfelvétel. Ez pontos képet ad fogai jelenlegi állapotáról a kezelőorvos számára. Bizonyos esetekben szükség lehet fogászati 3D ill.fogászati CT felvételre is.

Ezután speciális fotók készülnek majd Önről, amelyekre azért van szüksége a fogszabályozó szakorvosnak, hogy elemezze az Ön arcformáját és azt, hogy hogyan fogja azt befolyásolni az Ön fogszabályozó kezelése.

A fotózást a lenyomatvétel követi a precíz tervezés érdekében.

2. A fogszabályozás folyamata: második lépés – a fogszabályozási folyamat megtervezése

A tervezési stádiumban a fogszabályozó szakorvosa az elkészült digitális diagnosztikai felvételek, a fizikai vizsgálat eredményei, a fotók és lenyomatok eredményei alapján tervezési folyamatba kezd, amelyben minden részletre kiterjedő számításokat végez és megtervezi az ön személyre szabott fogszabályozási folyamatát.

A kezelés sorozatot egy kezelési tervbe és árajánlatba foglalja, melyet részletekbe menően beszél meg Önnel a következő mérföldkövek megbeszélésével:

  • Milyen típusú fogszabályozó készülékre van szüksége fogászati problémájának a megoldására?

  • Milyen működési elvek segítségével fogja megoldani az Ön fogászati problémáját a választott fogszabályozó készülék?

  • Mennyi időre van szüksége a fogszabályozó készüléknek, hogy megnyugtató módon oldja meg az Ön fogászati problémáját?

  • Milyen költségekkel kell számolnia a fogszabályozó készülék átadásakor, az aktiválások során és a fogszabályozó készülék levételekor?

  • A fogszabályozó készülék felragasztását követően milyen gyakran kell majd eljönnie aktiválásra

  • Mi történik a fogszabályozó készülék levételét követően, ha a kívánt célt már elértük

3. A fogszabályozás folyamata: harmadik lépés – a fogszabályozó felhelyezése

Miután fogszabályozó szakorvosa részletesen megtervezi az Ön fogszabályozó készülékét és Ön minden fontos információ birtokába került a teljes kezelési folyamatról, egy előre egyeztetett időpontban készül egy teljes körű dentalhigiéniai kezelés, hogy fogai tiszták és fogkőmentesek legyenek a kezelés megkezdésekor.

Ezt követi a választott fogszabályozó készülék rögzítése a fogaira, ami teljes mértékben fájdalommentes az Ön számára.

4. A fogszabályozás folyamata: negyedik lépés – a rendszeres aktiválás

A választott fogszabályozó készüléknek megfelelően Önnek rendszeres időközönként el kell jönnie a Budaörs Dentalba, hogy kezelőorvosa megvizsgálja az elért eredményeket és ennek megfelelően ,,finomhangolja” a fogszabályozó készüléket.

Ez a periódus fogszabályozó készülékenként változó, de általában havi gyakoriságú. Nagyon fontos, hogy a kezelés alatt rendszeres és gyakoribb fogtisztításon vegyen részt dentalhigiénikusunknál a későbbi fogszúvasodás és ínygyulladás elkerülése érdekében.

5. A fogszabályozás folyamata: ötödik lépés – a fogszabályozó levétele

Ha a fogszabályozó kezelés során elértük a kívánt célt, akkor a készülék eltávolításra kerül. Ez szintén egy fájdalommentes folyamat.

Ezt követően a fogak alapos megtisztításra kerülnek, hogy megszabadítsuk azokat a fennmaradt ragasztótól.

A fogszabályozás által elért eredményeket pedig retenciós ( helyben tartó) készülékkel stabilizáljuk, hogy annak eredménye hosszú távon megmaradjon.


A fogszabályozás tehát gyakorlott szakorvos kezében egy precízen megtervezett és tudatosan kivitelezett folyamat, amelyek eredménye az esztétikus és egészséges fogazat és mosoly.

Konzultációs időpontot a +36 23 416 305 és a +36 30 950 1614 telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel budaörsi fogászati rendelőnkben.