Fogorvos Budaörs
Implantátum beültetés
Az ezredfordulón még igazi ritkaságszámba ment, ha valakinek implantátummal pótolták egy fogát. 20 évvel később az implantátum-beültetés már rutin beavatkozásnak számít, és kétségkívül a legkeresettebb fogpótlási eljárás napjainkban. Tréfásan úgy is mondhatnánk: 10 fogorvosból 9 ezt ajánlja.. És ez bizony nem véletlen!
Jelentkezzen be konzultációra!
Miért ilyen népszerűek
a fogászati implantátumok?
Az implantátumok elterjedése előtti időkben a hiányzó fogak pótlása sok kompromisszummal járt. Ha a páciens számára esztétikus és kényelmes rögzített fogpótlást kellett készíteni, nem volt más megoldás, mint ép fogakat lecsiszolni, hogy legyen mihez rögzíteni a hídpótlást. A csiszolást csak kivehető fogpótlás készítésével lehetett elkerülni, ami funkcionális és esztétikai szempontból is elmarad a rögzített fogpótlások által biztosított életminőségtől.

Az implantátumok ezt a problémát hidalták át azzal, hogy a fogpótlást a természetes fogakról mintázták meg. Ahogy saját fogaink is gyökér- és koronai részből állnak, úgy az implantátumos fogpótlások is: maga az implantátum pótolja az elvesztett fog gyökerét, ehhez rögzítjük később a koronát. Implantátumok segítségével a rágófunkció és az arc esztétikája úgy állítható helyre, hogy az nem okoz idegentest-érzetet, nem szükséges hozzá fogakat lecsiszolni, ellenben megszólalásig hasonlít az eredeti fogakra mind a funkciót, mind a küllemet tekintve.
Jelentkezzen be konzultációra!
Rendelőnkben a svájci gyártmányú,
10 éves garanciát biztosító
Straumann implantátumokkal dolgozunk.
Jelentkezzen be konzultációra!
Honnan tudhatom,
hogy alkalmas vagyok-e
implantátum beültetésére?
Ritkán ugyan, de előfordul, hogy olyan esetekkel találkozunk, amikor az implantáció nem járható út, vagy egyszerűen csak nem javasolt bizonyos okokból.

A legszűkebb keresztmetszet általában az állcsontok állapota. Elvesztett fogaink helyén a szervezetünk számára nem lesz ?gazdaságos? fenntartani a kiinduló csontmennyiséget, ezért idővel elkezdi azt lebontani. Röntgen- és CBCT felvételek segítségével állapítjuk meg, hogy az állcsont magassága, szélessége elegendő-e az implantátum befogadásához. Bizonyos fokú csonthiányt mesterséges vagy organikus csontpótló anyagok segítségével rendelői körülmények között is tudunk korrigálni.

További tényezők, melyek befolyásolhatják az implantátumra való alkalmasságot:

  • erős dohányzás
  • rossz szájhigiénia
  • fogágygyulladás
  • nem megfelelően kezelt cukorbetegség
Jelentkezzen be konzultációra!
Mire számíthatok a
kezelés során?
1. Az implantátum beültetése sebészi úton történik, ehhez megfelelő előkészítés szükséges. A beültetést megelőzően kezeljük az esetleges gyulladásokat, és professzionális dentálhigiéniai kezelést is végzünk.

2. A beavatkozást steril, műtéti körülmények között végezzük. Első lépésben helyi érzéstelenítést alkalmazunk, hogy kikapcsoljuk a fájdalomérzetet. Az ínyen bemetszést ejtünk, és a műtét idejére félrehajtjuk, hogy hozzáférjünk az alatta található csonthoz.

3. Előfúrások után a megfelelő méretű implantátumcsavart behelyezzük a csontba, majd az ínyt visszahajtjuk, és varratokkal látjuk el. Az időpont végén kontroll röntgenfelvételt készítünk. A varratokat 8-10 nap múlva távolítjuk el.

4. Az ezt követő 3-6 hónapban az implantátumot gyógyulni hagyjuk. Ez alatt az stabilan rögzülni fog a csontban, melyet a gyógyulási idő leteltével egy kontrollidőponton ellenőrzünk.

5. A stabil implantátumokra ezek után lenyomatvételt követően a fogtechnikai laboratórium elkészíti a végleges fogpótlást, melyet néhány próbaidőpontot követően adunk át.
Jelentkezzen be konzultációra!

Implantátum beültetés
Törökbálint, Érd, Budakeszi
lakosai számára is

Nyerje vissza mosolyát prémium titánium implantátumos fogpótlással! Szeretne ismét gondtalanul étkezni és magabiztosan mosolyogni? Akár 1 fog, akár teljes fogsor pótlásról van szó, az implantátumos fogpótlás a legstabilabb megoldás. Várjuk Önt akár Törökbálintról, Érdről és Budakesziről is rendelőnkben. Mindössze 10 perc távolságra elérhető az implantátumos fogpótlás Törökbálint város lakói számára is. Implantátumos fogpótlás Érd és implantátumos fogpótlás Budakeszi lakosok számára mindössze 15 perc távolság.

 

Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel