Fogorvos Budaörs

Ha már minden elveszett – fogbeültetéssel a teljes fogatlanság ellen

Implantáció Budaörs

Sokan azt gondolják, hogy idős korunkra szinte törvényszerű, hogy elveszítjük fogainkat. Ez azonban nem feltétlenül igaz, ez ellen a fogak és a fogágy egészségének megőrzésével életünk végéig eredményesen harcolhatunk! Ha azonban már elkéstünk azzal, hogy a megelőzésen gondolkozzunk, megoldás akkor is akad, nem is egyféle! A fogbeültetés, más néven implantáció Budaörs vonzáskörzetében élő vagy dolgozó pácienseink számára tapasztalt és elismert szakemberektől heti több alkalommal is igénybe vehető!

Implantáció teljes foghiány esetén

Teljes fogatlanság és teljes fogatlanság között valójában igen nagy különbségek lehetnek. Nem mindegy ugyanis, páciensünk mennyi ideje vesztette el a fogait, és hogy milyen körülmények között. Ennek lehet az oka fogágybetegség (ez a leggyakoribb eset!), valamilyen más betegség, vagy annak gyógyszeres kezelése, de az is lehet, hogy a fogak egy részét egy baleseti sérülést követően volt szükséges eltávolítani. Egy azonban biztos: fogak nélkül lehetetlen egészségesen táplálkozni, és megóvni emésztőrendszerünket ennek negatív következményeitől. Mindemellett az sem elhanyagolható szempont, hogy fogatlanság esetén az orcák beesetté válnak, ezért a páciens jóval idősebbnek tűnik a valós életkoránál.

Teljes fogpótlás ? kivehető vagy rögzített?

Az összes fog pótlása többféle módon is kivitelezhető. Az egyes lehetőségek eltérnek egymástól a tartósságot, a kényelmet, az esztétikumot és az költségvonzatot tekintve, egy jó fogorvosnak pedig a kezelés precíz kivitelezésén túl az is a feladata, hogy a páciensét hozzásegítse a számára legjobb megoldáshoz.

Egyik lehetőségként természetesen felmerülhet a kivehető fogpótlás készítése, ez azonban hosszú megszokási idővel jár és egyéb kompromisszumoktól sem mentes. Ezért, ha csak lehetőség van rá, pácienseinknek rögzített pótlásokat javaslunk, amelyek sokkal magasabb életminőséget biztosítanak a mindennapokban. Mivel már nincsenek fogak a szájban, amikhez a fogpótlást rögzíteni tudnánk, ezeket nekünk kell megteremteni! Az állcsontba beültetett implantátumok pontosan ezt a célt szolgálják: stabil rögzítési pontokat képeznek egy fogpótlás elhorgonyzásához.

Teljes fogatlanság esetén állcsontonként jellemzően 4-6, esetleg 8 implantátum behelyezése szükséges egy teljes pótlás megtartásához. Maga a fogpótlás lehet porcelán híd vagy akril fogsor is, függően az implantátumok számától és a páciens adottságaitól és igényeitől.

A fogászati implantáció Budaörs központjában lévő rendelőnk egyik specialitása, szakorvosunk örömmel áll a rendelkezésére, ha további kérdései merülnek fel!

Fogbeültetés Budaörs központjában

Szájsebész szakorvosunk, Dr. Soós Gábor 10 év alatt megszerzett szakmai tapasztalatát nem csak magánrendelői, hanem kórházi közegben végzett munka során halmozta fel. Nagy hangsúlyt fektet a kezelések precíz és komplex megtervezésére, valamint a steril körülményekre a fogbeültetés során. Forduljon hozzá bátran bizalommal rendelési napjai egyikén, ahol egy konzultációs alkalom keretén belül felteheti kérdéseit és elindulhat azon az úton, melynek a végén egy magabiztosabb és fiatalosabb arc fog Önre visszamosolyogni a tükörből!

Fogbeültetés Budaörs legkedveltebb fogászatánál ? ha Ön is érintett, lépjen velünk kapcsolatba ITT!

Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel