Fogorvos Budaörs

Így készítse fel a gyermekét a fogászati kezelésre

Így készítse fel a gyermekét a fogászati kezelésre

A gyermekfogászat egy olyan terület a fogorvosláson belül, amivel mi örömmel foglalkozunk. Célunk minden páciensünknél a saját fogak minél hosszabb ideig történő megtartása, és ennek alapjait bizony gyermekkorban tudjuk igazán lefektetni.

Miért félnek sokan a fogorvostól?

Ennek számos oka lehet, de egy közös mindben: valamilyen -általában gyermekkori- rossz élmény kötődik a fogorvoshoz. Tény, hogy a szájüreg egy érzékeny terület és előfordul, hogy érez némi kellemetlenséget a páciens kezelés közben. Teljesen természetes, hogy gyerekek esetén furcsa érzés a fogfúrás, de sokkal inkább a hangja, mintsem az általa okozott fájdalom miatt. Az agy így reagál a testet ért, nem megszokott ingerre.

gyermekfogászat

Mikortól érdemes gyermekfogászati kezelésre vinni a gyerekeket?

Minél hamarabb, onnantól, hogy kibújt az összes tejfog. Nem gond, ha nincs még rossz foga a gyermeknek, sőt! Az első alkalmaknak a lényege pont az, hogy ismerkedjen meg a fogorvosi rendelő jellegzetes illatával, barátkozzon össze a fogorvossal és az asszisztenssel. 2,5 – 3 éves kortól érdemes évente legalább egyszer-kétszer eljönni a rendelőbe azért, hogy ha később esetleg beavatkozásra kerül sor, akkor ismerős környezetben, ismerősként köszönthessük egymást.

Hogyan érdemes a gyerekeket felkészíteni a gyermekfogászati kezelésre?

Gyermekfogászati kezeléseink

Ha szeretne tovább olvasni a témában, itt további hasznos tudnivalókat talál. 

Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel