Fogorvos Budaörs
Fogszabályozás
A fogszabályozás igazi virágkorát éli napjainkban. Ma már közel sem csak kiskamaszokat láthatunk fogszabályozóval az utcán. A kezelés már igen népszerű a 30-as-40.es korosztály körében is, legyen szó nőkről vagy férfiakról, háztartásbeliekről vagy reprezentatív pozícióban dolgozókról. A régi stigmák már régen kikoptak fejünkből a fogszabályozókkal kapcsolatban, amit örömmel látunk, hiszen a kezelés révén nem csak szebb fogazatot érhetünk el, de számos egyéb fogászati probléma megoldásában is segítségünkre lehet.
Jelentkezzen be konzultációra!
Kinek ajánlott
a fogszabályozás?
A fogszabályozásra számos indikáció elképzelhető, és közel sem mindegyik esztétikai jellegű.

 • Torlódott fogazat ? bár esztétikailag is lehet zavaró, egészségügyi kockázata sem elhanyagolható. A túl szorosan álló, egymást részben átfedő fogakat rendkívül nehéz tisztítani, a fogkő gyorsabban alakul ki rajtuk, amely hosszú távon a fogak szuvasodásához, rosszabb esetben komolyabb parodontológiai problémák kialakulásához is vezethet.
 • Réses fogazat ? bár a torlódott fogazatnál valamivel egyszerűbb a réses fogak tisztítása, az ételmaradékok ezekben a résekben igen könnyen megtapadnak, a tisztítás gyakoriságára tehát fokozottan kell ügyelni, hogy az íny gyulladása és annak további szövődményei elkerülhetők legyenek.
 • Harapási rendellenességek ? a felső és alsó fogak érintkezése határozza meg a fogainkra, állcsontjainkra, állkapocsízületeinkre közvetített erőhatások eloszlását. Ha ezek az erők egyenetlenül terhelik fogainkat, az nem csak a fogaink élettartamára nézve veszélyes, de kialakulhat miatta fül-, nyak-, vagy krónikus fejfájás, és számos egyéb kellemetlen tünet.
 • Foghiány ? meglepően hangozhat, de bizonyos esetében a hiányzó fogakat praktikusabb fogszabályozással kezelni, semmint fogpótlást készíttetni. Természetesen ez az eseteknek csak egy részében valós alternatíva, de ha van rá lehetőség, az elvesztett fog helyén található részt fogszabályozó segítségével is be lehet zárni. Önmagában foghiány kezelésére fogszabályozást nem szoktunk javasolni, ám a foghiánnyal rendelkező és fogszabályozás iránt (pl. esztétikai okokból) érdeklődő páciensek számára kiváló megoldás lehet „két legyet ütni egy csapásra”.
 • Csontban rekedt vagy rossz helyen kinőtt fogak ? ez a tipikusan felső szemfogakat érintő probléma messze nem olyan ritka, mint ahogy elsőre hangzik. Előfordul, hogy ezek a maradandó fogak egyáltalán nem törnek elő, helyettük „elődjeik”, tejfog megfelelőik maradnak a szájban akár felnőtt korban is.
Jelentkezzen be konzultációra!
Rendelőnkben Pitts21,
Damon, Empower, Inovation, Myobrace
és HappySmile fogszabályozó kezeléseket végzünk

HappySmile láthatatlan fogszabályozó

Pitt21 önligírozó fogszabályozó

Myobrace gyermek fogszabályozó
Jelentkezzen be konzultációra!
Mire számítsak
a kezelés során?
Ahány kezelés ? annyi tapasztalat, mondhatnánk, s nem állnánk messze a valóságtól. A fogszabályozó kezelések a kiinduló állapot jellegétől és az alkalmazott készüléktől és módszertől függően egész eltérőek lehetnek

Fogszabályozó szakorvosunk, Dr. Gulyás Zsuzsanna az első találkozáskor a páciens igényeinek megismerésére és megértésére helyezi a hangsúlyt. A fogazat és a harapás vizsgálatát kiegészítjük panoráma- és oldalirányú röntgenfelvételekkel és fotókkal, valamint lenyomatot is veszünk a későbbi elemzéshez. Szakorvosunk ezután elkészíti a kezelés részletes tervét.

A fogszabályozó készülék felhelyezése előtt a fogakat alaposan megtisztítjuk, majd felragasztjuk rájuk az úgynevezett breketteket. A brekettek közvetítik a fogakra azokat az erőket, melyek a mozgatást elvégzik. A válaszott fogszabályozó rendszertől függően elhelyezkedhetnek a fogak külső agy belső oldalán. Ezután a brekettekbe bevezetjük az erő kifejtéséért felelős ?emlékező? ívet,
Ahhoz, hogy a kezelés a terveknek megfelelően haladjon előre, 4-6 hetente úgynevezett aktivációt kell végeznünk rajta. A készüléket ekkor elemeire bontjuk, a szükséges alkatrészeket cseréljük, megtisztítjuk, majd újra összeállítjuk azt. Az aktivációkra a kezelés teljes hossza alatt szükség van.

Amikor már minden fog a megfelelő pozícióban van és a harapás is tökéletes, a rögzített fogszabályozót eltávolítjuk, a fogakat pedig alaposan megtisztítjuk. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a fogak visszarendeződését a kiinduló helyzetbe, vékony fémdrótot rögzítünk a front fogak nyelv felőli oldalán, amit gyakran kiegészítünk egy átlátszó, kivehető ún. retenciós sínnel is. Így az eredmény nem csak szép, de tartós is lesz!
Jelentkezzen be konzultációra!

Fogszabályozás
Törökbálint, Érd, Budakeszi
lakosai számára is

A saját fogak a legértékesebbek. Amennyiben szeretne biztosra menni gyökérkezelés alkalmával, válassza a mikroszkópos gyökérkezelést, mely a környéken csak nálunk érhető el. Várjuk Önt akár Törökbálintról, Érdről és Budakesziről is rendelőnkben. Mindössze 10 perc távolságra elérhető a mikroszkópos fogászat Törökbálint város lakói számára is. Mikroszkópos fogászat Érd és mikroszkópos fogászat Budakeszi lakosok számára mindössze 15 perc távolság.
Foglaljon időpontot!

  Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

  Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

  fel