Fogorvos Budaörs
Fogfehérítés
A fogfehérítés az egyik legismertebb és nagyon gyakran igénybe vett esztétikai fogászati beavatkozás, ami azonnali, gyönyörű eredményt produkál és semmilyen fájdalommal, vagy kellemetlenséggel nem jár. Rendelőnkben több fajta fogfehérítési eljárást is alkalmazunk, a páciens igényeinek megfelelően.
Jelentkezzen be konzultációra!
Fogfehérítés
Mitől színeződnek el
a fogak?
Fogfehérítés
Mielőtt megnézzük, hogy milyen fogfehérítési eljárások vannak, érdemes ismerni magát a folyamatot is, ami a fogfehérítés szükségességéig vezet. Az életmódunk, táplálkozásunk nagyban befolyásolja a fogaink színét.

A fogak eredeti színét a genetika határozza meg, ezt kevésbé tudjuk befolyásolni. Ami viszont nagy hatással van a fogaink színére, az az életmódunk, táplálkozásunk és még inkább a fogápolási szokásaink. Az elsődleges elszíneződést ugyanis a lepedék okozza, ami sárgás foltokban jelentkezik a fogfelszínen. Amennyiben ez nincs alaposan eltávolítva, úgy fogkő képződés indul el a fogakon, ami amellett, hogy kevésbé esztétikus barnás foltokban manifesztálódik és ártalmas a fogínyre is. Éppen ezért, a legfontosabb a rendszeres professzionális fogtisztítás (fogkőeltávolítás, vagy az innovatív irányított biofilmterápiás kezelés). Utóbbi esetén a protokoll lépéseként ún. Airflow-val megtisztítjuk a fogakat, mely önmagában is fehérítő hatással bír. Emellett a kávé, tea, vörösbor, erősen színező ételek, mint pl. a cékla, kurkuma is okozza a fogak elszíneződését. Végül pedig a dohányzás minden formája ellenjavalt, amennyiben fehér fogakra vágyik.
Jelentkezzen be konzultációra!
Otthoni, vagy rendelői
fogfehérítés?
Fogfehérítés
A fogfehérítésnek számtalan módja van ma már, az otthoni fogfehérítésről a leginnovatívabb és leginkább kedvelt Philips Zoom lámpás fogfehérítésig. Jó hír, hogy rendelőnkben minden alternatíva elérhető, a páciens igényeinek megfelelően. Fontos, hogy az otthoni fogfehérítést is érdemes orvosi felügyelet mellett végezni, mely során pontos instrukciókkal látjuk el a pácienst arról, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy a maximális hatást fejtse ki a szer, de ne okozzon fogérzékenységet és egyéb károkat a fogakon.

A rendelői fogfehérítés minden esetben hatásosabb, hiszen ebben az esetben UV-, vagy Zoom lámpa segítségével fokozzuk a gél hatását és növeljük a fehérség tartósságát.

Aranyszabály, hogy bármilyen fogfehérítést végzünk, az első lépés minden esetben a professzionális fogkőeltávolítás, mely során eltávolítunk minden lerakódást (fogkővet és lepedéket). Fogfehérítést követően pedig kerülni kell az erős pigmenttel rendelkező ételek és italok fogyasztását.
Jelentkezzen be konzultációra!
Rendelőnkben elérhető
fogfehérítési eljárások
Egy fog fehérítése
Fogfehérítés
Gyakran előfordul, hogy fogsérülés, vagy gyökérkezelés következtében a fog elszíneződik. Ez frontfogak esetén kifejezetten zavaró lehet. Ilyen esetben fogfehérítéssel tudjuk a fog eredeti színét rekonstruálni. Ebben az esetben a régi tömést ki kell venni, majd lezárni a gyökértömést, behelyezni a fehérítő anyagot és lezárni. Ha szükséges többször meg kell ismételni az eljárást a kívánt cél eléréséhez. Ritkán előfordul, hogy nem fehéredik ki teljesen a kívánt színre a fog. A fehérítés végén új tömés készítése szükséges az új fogszínnek megfelelően.
Jelentkezzen be konzultációra!
Otthoni fogfehérítés
Fogfehérítés
Amennyiben a teljes fogívnek szeretnénk fehérebb árnyalatot adni, akkor költségtakarékos eljárás az otthoni fogfehérítés. Az otthoni fogfehérítés több alkalmas és hatékonysága nagyban függ a páciens életmódjától, a fogyasztott élelmiszerektől és a fogápolási szokásoktól.
Jelentkezzen be konzultációra!
Rendelői fogfehérítés
Fogfehérítés
Az orvosi fogfehérítés során, mivel a dentalhigiénikus felügyeli az eljárást, erősebb fehérítő megoldást lehet használni. Ebben az esetben a dentalhigiénikus egy fehérítő oldattal kezeli a fogakat, majd polimerizációs fénnyel aktiválja a vegyszert. A gélben található hidrogén-peroxid tartalmú anyag aktiválódik, majd az eljárás során maga a fogzománc lesz az, ami kifehéredik, és az elszíneződés eltávolítása révén a fog visszanyerheti eredeti fehérségét. A rendelői fogfehérítés megközelítőleg 1 órát vesz igénybe és 4-5 óra elteltével már látható a végleges eredmény.
Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel