Fogorvos Budaörs

Nem csak az esztétikum miatt… Fogbeültetés Budaörs

Fogbeültetés Budaörs

1-2 évtizeddel ezelőttig a fogorvosok számára nagy kihívást jelentett elmagyarázni a fogbeültetés előnyeit. Azt, hogy egy foghiánnyal küzdő páciens számára miért is jó megoldás az implantátummmal való fogpótolás.

Ekkortájt ugyanis az implantátumok még nem éltek igazán a köztudatban. Ezért sokan idegenkedtek attól, hogy ezt az invazív eljárást válasszák a jól ismert ? de sok kompromisszummal járó hagyományos megoldások helyett. Ma már sokkal könnyebb dolgunk van. Ugyanis szinte mindenkinek van olyan rokona, közeli ismerőse, aki átesett korábban fogbeültetésen. Ők be tudnak számolni pozitív tapasztalataikról. Így a fogpótlásért érdeklődő páciensek számára ma már ismert, valós alternatíva a fogbeültetés.

Fogbeültetés Budaörs és környékén

A fogbeültetés Budaörs és környékén is elérhető alternatíva, egyáltalán nem kell érte a fővárosba utazni! Tapasztalt szájsebészünk, Dr. Soós Gábor válaszol arra a kérdésre, hogy miért, és milyen esetekben javasolt a fogpótlásnak ezt a módját választani!

Valójában minden olyan esetben, ahol a fogbeültetés valós alternatíva, orvosilag szinte biztos, hogy az a jobb megoldás. A valóságban kevés olyan páciens van, akinek olyannyira elvékonyodott az állcsontja, hogy még csontregenerációs kiegészítő kezeléssel sem tudjuk alkalmassá tenni az implantálásra. A fogbeültetés minden más, ismert fogpótlási eljárásnál lényegesen tartósabb, erősebb, és esztétikusabb megoldást jelent a foghiányra.

A fogbeültetés Budaörs környékén élő pácienseink számára elérhető rendelőnkben minden hétfőn és csütörtökön, Dr. Soós Gábornál!

Különösen ajánlott a Doktor Urat felkeresésni abban az esetben, amikor sorvégi foghiányt szükséges pótolni, azaz a hiányzó fognak nincs mindkét oldalán fog, amelyek pillért képeznének egy hídpótláshoz. Ezekben az esetekben az implantátumoknak alternatívája lehet úgynevezett lengőtagos hidak készítése, melyek esetében lehetséges, hogy egynél több ép fogat is le kell csiszolnunk. 

A másik lehetőség pedig egy részleges kivehető fogsor, mely sem funkciójában sem esztétikájában nem mérhető egy rögzített fogpótláshoz, sok páciens számára egyáltalán nem elfogadható alternatíva. 

Arról nem is beszélve, hogy egy jól elkészített és mindig tisztán tartott implantátumos pótlás élettartama igen könnyen lehet a kétszerese is másfajta fogpótlásokénak.

Az implantátumok ezen kívül kiválóan működnek az esztétikai zónában, azaz a mosolygáskor látható fogak pótlásánál, valamint teljes fogatlanság esetén, amikor az implantátum az egyetlen lehetőség rögzített pótlás készítésére. Ennek hiányában kizárólag kivehető fogsor készítése merülhet fel, amely sajnos igen nagy változást jelent a páciens életminőségében.

Fogbeültetés Budaörs egyik legbarátságosabb csapatától ? kattintson a további részletekért!

Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel