Fogorvos Budaörs
Fogászati Prevenciós Központ
A helyes fogápolás és a rendszeres rendelői fogtisztítás az egészséges fogak megőrzésének az origója, ami kevésbé forog a köztudatban.
Fogászati Prevenciós Központ
Mikor kezdődik el
a prevenció?
Gyermek fogmosás
A prevenció szó jelentése megelőzés, amit már csak a szóból adódóan sem lehet elég korán elkezdeni. Onnantól, hogy kibújtak az első tejfogak, fokozott figyelemmel kell lenni a fogak tisztítása és az elfogyasztott ételek iránt. Megfelelő szájhigiéniával megelőzhető a fogak és az azokat tartó ínyrész megbetegedése, akár egy életen át.
Milyen szolgáltatást biztosítunk
a Fogászati Prevenciós Központban?
Prevenciós központ

Pácienseink elsősorban dentálhigiénikusainkkal találkozhatnak majd, akik felnőttek és gyermekek számára egyaránt nyújtanak: 

 • professzionális fogtisztítás a svájci EMS készülékkel
 • professzionális fogkőeltávolítás és polírozás
 • iTop szájhigiénés tanácsadás és fogmosás tanítás 
 • fogászati állapotfelmérés
 • kismamák fogászati gondozása
Professzionális fogtisztítás
EMS készülékkel
Fogászati Prevenciós Központ
A hagyományosnak mondható fogkőeltávolítás továbbfejlesztett és kiterjesztett változata, ami (amellett, hogy teljesen fájdalommentes) sokkal több is annál. Az eljárás lényege, hogy a fogakon megtapadó láthatatlannak tűnő, színtelen-szagtalan, ám baktériumoktól hemzsegő- bevonatot (biofilm) egy speciális színezékkel láthatóvá tesszük és professzionális műszerekkel teljesen eltávolítjuk. A folyamat egy 8 lépéses protokollon keresztül épül fel, mely során a biofilm terápia egyik nagyon fontos és elengedhetetlen lépése a biofilm megfestése, hogy látható legyen az, hogy hol kell nagyobb hangsúlyt fektetni a helyes fogmosási technikák elsajátítására.
Az irányított biofilmterápiás kezelésről részletesebben itt olvashat.
Professzionális fogkőeltávolítás
Fogászati Prevenciós Központ
A fogkőlerakódás elsődleges kiváltó oka a kevésbé alapos fogtisztítás. Tévhit, hogy genetikailag valaki jobban, mások kevésbé hajlamosak a fogkövesedésre. A fogkő kialakulása megelőzhető helyes táplálkozással (cukros, savas ételek kerülése) és rendszeres, legalább 3-4 percig tartó, megfelelő eszközökkel végzett alapos fogmosással. Rendszeres dentálhigiénés kezeléssel (6 havonta) el tudjuk távolítani az esetlegesen kialakult fogkövet, megakadályozva ezzel a fogágybetegségek és fogszuvasodás kialakulását. Mint ahogy kozmetikushoz, fodrászhoz járunk rendszeresen, az éves rutin részévé kellene, hogy váljon a dentálhigiénés kezelés is. 
A professzionális fogkőeltávolításról részletesebben itt olvashat,
iTop szájhigiénés tanácsadás
Fogászati Prevenciós Központ

iTop trénereink szájhigiénés tanácsadást és fogmosás tanítást tartanak, gyerekek és felnőttek részére egyaránt. Ennek során a fogtisztítás leghatékonyabb technikáit ismertetik, és segítenek kiválasztani, melyek a páciensünk egyedi igényeinek leginkább megfelelő fogápolási eszközök és termékek az ideális szájhigiénia fenntartásához. 


Megbeszéljük a helyes fogmosási technikát, kitérünk a fogközök tisztításának fontosságára és az ezekhez szükséges eszközökre. A szájhigiénés oktatás 2 alkalomból áll. Az első alkalmon megtanítjuk a helyes mozdulatokat, kiválasztjuk a megfelelő eszközöket, majd a következő alkalommal vissza ellenőrizzük, hogy megfelelően történt-e az otthoni fogtisztítás. 


A “nem tudás” nem szégyen! Örömmel megmutatjuk felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, hogy miként tudnak ők maguk tenni az élethosszig tartó egészséges fogak megőrzéséért.

Fogászati állapotfelmérés
Fogászati állapotfelmérés

Rendszeres fogászati állapotfelméréssel megelőzhető a komolyabb fogászati problémák kialakulása. Számos megbetegedés – korai fogszuvasodás, enyhe fogágybetegség, rágó fogakon, vagy a fogak belső oldalán kialakult fogkő – sok esetben a kezdeti időszakban tünet nélkül van jelen a szájban. Ha sikerül időben beazonosítani a kialakuló stádiumban lévő elváltozásokat, akkor megelőzhető, hogy esztétikus fogtöméssel, esztétikus fogpótlással, fogszabályozással, esetleg parodontológiai kezeléssel kelljen egy hosszadalmasabb és bonyolultabb fogászati kezelésbe belevágni. 

Várjuk Önt félévente Fogászati Prevenciós Központunkban, rendszeres fogászati állapotfelmérésre!

Kismamák
fogászati gondozása
Prevenciós központ
Tévhit az idősebb generációktól gyakran hallott mondat, mely szerint ahány gyerek, annyi fog mínusz. Megfelelő szájápolással megőrizhető a fogak épsége terhesség és szoptatás alatt is. Fontos azonban, hogy ebben az időszakban a fogak és a fogágy fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért érdemes 3 havonta kontroll vizsgálaton részt venni. A gyulladt fogíny, vagy a fokozott fogkő akár koraszüléshez, vagy a terhesség első hónapjaiban vetéléshez is vezethet. Fogászati Prevenciós Központunkban szeretettel várjuk és örömmel segítünk, hogy felhőtlen legyen a babavárás időszaka.
Foglaljon időpontot!

  Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

  Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

  fel