Fogorvos Budaörs
Esztétikus fogpótlások
A fogorvoslás egyik legfőbb célja a természetes fogak megőrzése minél hosszabb távon. Azonban a páciens és a fogorvos legjobb szándéka és igyekezete ellenére is előfordulnak olyan helyzetek, amikor egy-egy fogat nem lehetséges megmenteni. Ez persze senkinek sem jó hír, ám messze nem tragédia. A rendelőnkben készült kényelmes és esztétikus fogpótlások már több száz páciens számára hozták vissza az étkezés és a mosolygás zavartalan örömét.
Jelentkezzen be konzultációra!
Mitévő legyek, ha hiányzik
egy vagy több fogam?
Első lépésként mindenképpen egy fogorvosi konzultációt javaslunk, hiszen ahány száj, annyi pótlás! A fogpótlások megtervezésénél az átlagosnál is több tényezőt kell figyelembe vennünk, köztük a meglévő fogak állapotát, a harapási viszonyokat, az állcsontok állapotát, és nem utolsósorban a páciens saját igényeit, vágyait és lehetőségeit. A konzultáció során javaslatot teszünk a kezelés menetére, melyről kezelési tervet is készítünk. A terv tartalmazza a kezeléssel járó előre látható költségeket is.

A kezelési terv elfogadását követően először elvégezzük a szükséges előkészítő kezeléseket: professzionális fogkőeltávolítást, fogtöméseket, gyökérkezeléseket.
Jelentkezzen be konzultációra!
Milyen fogpótlások közül
választhatok?
A fogpótlásokat két nagy kategóriába sorolhatjuk be: léteznek kivehető és rögzített pótlások.

A kivehető fogpótlásokat, más néven fogsorokat leggyakrabban teljes fogatlanság esetén alkalmazzuk, de részleges fogsorok is léteznek. 1-2 fog pótlása esetén leginkább ideiglenes jelleggel készítünk kivehető fogpótlást.

A rögzített fogpótlások közé tartoznak a hidak és koronák, melyeket a meglévő természetes fogak tartanak a helyükön.

Léteznek implantátumokon elhorgonyzott rögzített és kivehető fogpótlások is, ezekről ITT olvashat bővebben.
Jelentkezzen be konzultációra!
Kivehető vagy rögzített?
Mind a fogsoroknak, mind a hidaknak megvannak az előnyeik és a hátrányaik is.

A rögzített hidak előnye, hogy igen könnyű megszokni a velük való beszédet és étkezést, rendkívül esztétikusak, és megfelelő szájápolás mellett 10-15 év, vagy akár még több is lehet az élettartamuk. Hátrányuk, hogy azokat a természetes fogakat, amelyek a hiánnyal szomszédosak, le kell csiszolni ahhoz, hogy a fogpótlás rájuk kerülhessen. A hidak kiváló esztétikai tulajdonságai legjobban akkor érvényesülnek, ha fémmentes kivitelben készítjük el őket.

A kivehető fogpótlások legnagyobb előnye a kedvező áruk. A hozzászokás azonban időigényesebb, hiszen ezek a pótlások részben az ínyt és a szájpadlást is beborítják, mely az első időben idegentest-érzettel, irritációval, hangképzési nehézségekkel járhat. A kivehető fogsorokat szájon kívül szükséges tisztítani, ami elsőre szintén szokatlan lehet.
Jelentkezzen be konzultációra!

Esztétikus fogpótlások
Törökbálint, Érd, Budakeszi
lakosai számára is

Az elvesztett fogakat fontos mielőbb pótolni, hogy mind esztétikailag, mind funkcionális szempontból tökéletesen restaurálni tudjuk a fogívet. A fogpótlás akár 20-30 évre is szól, ezért nem mindegy, hogy hogyan készül el. Várjuk Önt akár Törökbálintról, Érdről és Budakesziről is rendelőnkben. Mindössze 10 perc távolságra elérhető az esztétikus fogpótlás Törökbálint város lakói számára is. Esztétikus fogpótlás Érd és esztétikus fogpótlás Budakeszi lakosok számára mindössze 15 perc távolság.
Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel