Fogorvos Budaörs
Nyitvatartás: hétfő-csütörtök 8:00-20:00, péntek 8:00-14:00 +36 30 950 1614Időpont foglalás
Esztétikus fogpótlások
A fogorvoslás egyik legfőbb célja a természetes fogak megőrzése minél hosszabb távon. Azonban a páciens és a fogorvos legjobb szándéka és igyekezete ellenére is előfordulnak olyan helyzetek, amikor egy-egy fogat nem lehetséges megmenteni. Ez persze senkinek sem jó hír, ám messze nem tragédia. A rendelőnkben készült kényelmes és esztétikus fogpótlások már több száz páciens számára hozták vissza az étkezés és a mosolygás zavartalan örömét.
Mitévő legyek, ha hiányzik
egy vagy több fogam?
Első lépésként mindenképpen egy fogorvosi konzultációt javaslunk, hiszen ahány száj, annyi pótlás! A fogpótlások megtervezésénél az átlagosnál is több tényezőt kell figyelembe vennünk, köztük a meglévő fogak állapotát, a harapási viszonyokat, az állcsontok állapotát, és nem utolsósorban a páciens saját igényeit, vágyait és lehetőségeit. A konzultáció során javaslatot teszünk a kezelés menetére, melyről kezelési tervet is készítünk. A terv tartalmazza a kezeléssel járó előre látható költségeket is.

A kezelési terv elfogadását követően először elvégezzük a szükséges előkészítő kezeléseket: professzionális fogkőeltávolítást, fogtöméseket, gyökérkezeléseket.
Milyen fogpótlások közül
választhatok?
A fogpótlásokat két nagy kategóriába sorolhatjuk be: léteznek kivehető és rögzített pótlások.

A kivehető fogpótlásokat, más néven fogsorokat leggyakrabban teljes fogatlanság esetén alkalmazzuk, de részleges fogsorok is léteznek. 1-2 fog pótlása esetén leginkább ideiglenes jelleggel készítünk kivehető fogpótlást.

A rögzített fogpótlások közé tartoznak a hidak és koronák, melyeket a meglévő természetes fogak tartanak a helyükön.

Léteznek implantátumokon elhorgonyzott rögzített és kivehető fogpótlások is, ezekről ITT olvashat bővebben.
Kivehető vagy rögzített?
Mind a fogsoroknak, mind a hidaknak megvannak az előnyeik és a hátrányaik is.

A rögzített hidak előnye, hogy igen könnyű megszokni a velük való beszédet és étkezést, rendkívül esztétikusak, és megfelelő szájápolás mellett 10-15 év, vagy akár még több is lehet az élettartamuk. Hátrányuk, hogy azokat a természetes fogakat, amelyek a hiánnyal szomszédosak, le kell csiszolni ahhoz, hogy a fogpótlás rájuk kerülhessen. A hidak kiváló esztétikai tulajdonságai legjobban akkor érvényesülnek, ha fémmentes kivitelben készítjük el őket.

A kivehető fogpótlások legnagyobb előnye a kedvező áruk. A hozzászokás azonban időigényesebb, hiszen ezek a pótlások részben az ínyt és a szájpadlást is beborítják, mely az első időben idegentest-érzettel, irritációval, hangképzési nehézségekkel járhat. A kivehető fogsorokat szájon kívül szükséges tisztítani, ami elsőre szintén szokatlan lehet.
Foglaljon időpontot!

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra
    fel