Fogorvos Budaörs

Direkt- és Esztétikus héjak a Budaörs Dentálban

A fogorvos tudomány és a művészet találkozása? Akár így is definiálhatnánk a mai esztétikai fogászatban sokak által kedvelt és használt héjakat.


A héjaknak 2 fajtája van:

A kerámia héjak és a direkt héjak között a különbség az, hogy míg az előzőt fogtechnikai laboratóriumban készítik el és kezelőorvosa felragasztja azokat a kezelt fogakra, addig az utóbbi esetében a direkt héjakat teljes egészében esztétikai specialistánk készíti el a fogorvosi székben speciális rétegzési technikával.

Az esztétikus direkt héjak egyedileg, személyre szabva készített vékony borító rétegek, amelyeket a fogorvos direkt, a szájban mintázva az Ön fogaira készít el.


Leggyakrabban a jól látható első, azaz front fogakra készülnek. Elkészítésük sok esetben egyáltalán nem igényli a fogak jelentős előkészítését (lecsiszolását), így nagyon kíméletes eljárás.

A direkt héjak elkészítése komoly szakmai felkészültséget és nagy gyakorlatot igénylő beavatkozás, amelynek sikeres elkészítéséhez különleges minőségű, tömőanyag-családok kerülnek felhasználásra. A természethű színhatás eléréséhez olykor ugyanis 8-10 különböző színárnyalatú tömőanyagra is szükség lehet.


A direkt héjak igazi előnye az, hogy a fogak előkészítése során a fogállományból semmit, vagy csak egy nagyon vékony réteget kell eltávolítani. Ráadásul még időt is megtakaríthat, mert a kerámia héjakkal ellentétben ezek a kezelések egy ülésben készülnek el a rendelőben, így nem kell a fogtechnikai laboratóriumra várni. Egy kezelés alkalmával természetesen akár több fog is restaurálható ezzel a kifinomult technikával.
A direkt héjak további előnye az, hogy kevésbé sérülékenyek, mint a kerámiahéjak (bár ezek szilárdsága is nagyon magas szinten van). Szükség esetén bármikor gyorsan egyszerűen korrigálhatók.


Mely esetekre nyújtanak ideális megoldást a héjak?

A héjak kiváló megoldást jelentenek Önnek, ha lecsorbult valamelyik foga és azt szeretné korrigáltatni. Ugyanígy sokat alkalmazzuk abban az esetben, ha fehérebb fogakat szeretne, de a fogfehérítés nem hozott megfelelő eredményt. Kisebb mértékben szabálytalan helyzetű fogak pozíciójának esztétikai korrekciójára is nagyon jól használható.
A héjak természetesen nem jelentenek minden esetben alkalmazható megoldást. Ilyen például a fogak erős rendezetlensége, amikor sokkal jobb alternatíva a fogszabályozó kezelés. 
Összetett fogászati problémák esetében itt is csak egy alapos orvosi vizsgálat derítheti ki azt, hogy az Ön számára is megnyugtató megoldást jelentenek-e a direkt héjak.


Milyen lépései vannak a héjkészítésnek?

Mit kell tennie abban az esetben, ha Ön is szeretné megváltoztatni fogainak megjelenését direkt, vagy kerámia héjak segítségével?


Ha szeretné, hogy mosolya a jelenlegi állapotnál lényegesen esztétikusabb összképet mutasson Önről, akkor ismerje meg a direkt héjak nyújtotta megszépülési lehetőségeket.
Jöjjön el a Budaörs Dentalba, hogy esztétikai specialistánk részletesen tájékoztassa Önt a héjak pozitív tulajdonságairól és az Ön személyre szabott kezelésének részleteiről.

Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel