Fogorvos Budaörs

Dávid élménybeszámolója, aki 34 évig nem járt fogorvoshoz!

Fogszabályozás Budaörs

Szeretném megosztani a tapasztalataimat a Budaörs Dentállal kapcsolatban. 

Mielőtt bármit is leírok, a történet egésze szempontjából fontos információ, hogy hadilábon álltam a fogászattal. Sokáig halogattam még a kontroll időpontokat is, mígnem 34 éves koromban nagy elhatározást hoztam. 

Na de ne siessünk ennyire, van ennek 34 év előzménye is. Kiemelek egy konkrét példát, ami jól mutatja a fogorvosok és köztem húzódó kapcsolat milyenségét. 

Életemben egyszer voltam fogorvosnál, Tapolcán (mivel tapolcai vagyok), akkor is azért, mert volt egy lyukas fogam és már nagyobb volt a napi szinten érzett fájdalom, mint amit egy alkalommal túl kellett élnem. Még most is emlékszem az érzésre, ami körülvett a váróban üldögélve. Mielőtt bementem a dokinőhöz, 10 percig hallgattam egy másik páciens fájdalmas nyögéseit. Így, hogy ne fájjon és ne legyen tovább gondom ezzel a foggal, inkább kihúzattam (most már sajnálom). A kérésemre egyébként a doktornő megrántotta a vállát és mielőtt mondott volna bármit is, vagy megpróbált volna lebeszélni a dologról, már húzta is. Nem volt könnyű dolga, engem hideg rázott és a doktornő is leizzadt mire kijött a fogam.. Csak halkan jegyzem meg, hogy ugyanez a fogorvos a feleségemnek véletlenül az egyik idegbe adta a fájdalomcsillapítót, amitől a feleségem 1 órán át feküdt a rendelőben, mert annyira rosszul lett. Egy szó mint száz, ezekkel az élményekkel érkeztem a Budaörs Dentálba, ahol volt szerencsém Hegedűs Dóra doktornő kezei közé kerülni. 

Piszok szerencsém volt nekem is, no de a doktornőnek is, ugyanis ő kifejezetten szereti az olyan eseteket, amikor menteni kell a fogakat, így én ideális ?donor? voltam a 34 év alatt fogorvos által ritkán látott, erősen károsodott fogaimmal. Mivel csak jót hallottam a doktornőről, némi bátorságot magamba szívva elutaztam Budaörsre és beleültem a rettegett székbe.

Mindenek előtt, mielőtt hozzálátott volna a doktornő a kezeléshez, készítettünk  egy panoráma röntgent a fogaimról, ami a későbbiekben fontos lesz. Összesen három fogam lett tömve és 2 bölcsességfogam húzva (mint megtudtam, ez utóbbiak nagyon rosszul nőttek és már elkezdték összenyomni az előrébb lévő dogaimat). Na de hogy hogy lett ez a két fog kihúzva?!? Az érzéstelenítőt kb 1 percen keresztül kaptam, szinte nulla fájdalommal. Semmi
nekifeszülés, idegeskedés, sietés. Teljesen ledöbbentem, ahogy megkaptam a szurit. Valami új ?cucc? volt, mert nem kellett a korábban tapasztalt 10-15 percet várni a váróban, hogy hasson, sőt, amikor elmúlt a hatása, a helye sem fájt! 

A bölcsességfogakat tehát kihúzta, természetesen megkérdezve előzetesen mindkét fognál, hogy beleegyezem-e,, nem vagyok-e túl fáradt, bírom-e még. Nagyon figyelmes volt, és még azt is mondta, hogy ha bármi van, jelezzem a kezemmel (pl ha fáj). Nem kellett jeleznem egyszer sem, majdhogynem elaludtam, olyan nyugalomban ment végig a kezelés. 

A fogaim helyére valami kis zselé golyókat kaptam, hogy gyorsabban, és fertőzés mentesen gyógyuljon a helye. A probléma viszont, hogy nekem másnap szőlőt kellett kivágnom csákánnyal, (mint írtam vidéki gyerek vagyok), ami viszonylag nagy fizikai erőt igényel, viszont a saját meglepődésemre is, semmi probléma nem volt vele. Ami külön tetszett, hogy másnap fel is hívtak, hogy hogy van az állkapcsom, mennyire fáj. Nem mondom hogy nem sajgott, de nem fájt. 

Kb 1 hónappal később jött egy telefon, miszerint a Hegedűs Dóra doktornő egy családi összeröffenés alkalmával (!) megmutatta a Gulyás Zsuzsa doktornőnek (anya és lánya) a panoráma röntgen képemet. Ezen az látszik, hogy a fogaimat tartó szöveteknek nem tett jót, hogy a két fogsorom rosszul érintkezik és mivel a deformáltság már viszonylag nagymértékű volt, így felhívtak, hogy jöjjek el hozzájuk a rendelőbe újra, és ha bevállalom, hogy
folyamatosan feljárok havonta hozzájuk (150km) és folyamatosan dokumentálhatják a változásokat a fogaimról, akkor Gulyás Zsuzsa doktornő elvállalja, hogy fogszabályzással rendbe rakja a fogaimat (és ami a lényeg, az állkapcsomat, magát a csontot). Dávid fogszabályozás előtte

Egy fogat sem húztunk (!), mert meggyőződésük, hogy a fogszabályozás során sem szabad fogat húzni, ha nem szükséges (nem értek hozzá, nem tudom van-e olyan eset, amikor szükséges). Így történt hogy elkezdődött a fogaim szabályozása.             

Most már 1 éve van fogszabályozóm és eszméletlen, hogy milyenek lettek a fogaim, sőt, még az arcom is megváltozott. Még van pár hónap hátra a kezelésből. 

Azt hiszem nem különösen meglepő, hogy nagy hálával gondolok a két doktornőre, szuper szakmai tudásukra és még szuperebb kedvességükre (amúgy mindenki mosolyog abban a rendelőben, nagyon jó érzés oda menni).Dénes fogszabályzás utána

));
Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel