Fogorvos Budaörs

Bolhából elefántot – a fogászatban ez nem is olyan rossz!

Mikroszkópos fogászat

Az életben általában nem jó ötlet az előttünk álló problémákat felnagyítani. A fogászatban azonban ez nem mindig van így! Főleg, ha a rendelőben szolgálatra készen áll egy mikroszkóp, ami ezt megteszi helyettünk.

Igen kevés olyan fogorvos van, aki kifejezetten szeretne gyökérkezeléseket végezni. Hogy miért? Nos, az endodoncia (a fogászat azon ága, mely a fogon belül található megbetegedésekre összpontosít) valóban egy igen kényes terület. Ahhoz, hogy egy fog gyökérkezelése hosszú távon sikeres legyen, azaz a fog tünetmentesen megőrizhető maradjon hatalmas precizitásra van szükség, melynek hagyományos eszközökkel nagyon sok esetben szinte lehetetlen megfelelni.

A fog gyökércsatornái, amit ilyenkor kezelünk nem csak nagyon vékonyak, de igen trükkösen is tudnak kanyarogni, álutakat képezni, vagy elbújni a röntgenfelvételeken. Ha pedig valami elkerüli a figyelmünket, az a kezelés sikerességét is befolyásolja ? negatív előjellel.  Ezekre az esetekre nyújt megoldást a mikroszkóp, amely segítségével sokszoros nagyításban láthatjuk a fogat, kiküszöbölve így az emberi érzékelés sajnálatos korlátait.

A csapatunk számára természetes, hogy a legvégsőkig elmegyünk egy fog megmentéséért, és ezt már a környékbeli kollégáink is tudják. A közeli rendelőnkből nagyon gyakran keresnek meg bennünket azzal, hogy egy-egy adott páciens esetében együttműködjünk.

Milyen esetek ezek? Például, amikor egy esztétikailag vagy stratégiailag (mert mondjuk egy tervezett fogpótlás pillérének szánjuk) fontos fogat kell kezelni, és a sikertelenség súlyosan befolyásolná a további kezeléseket, vagy a páciens megjelenését, egészségét.

Hasonlóan gyakori példa, amikor egy régebben gyökérkezelt fog gyökértömése elégtelennek bizonyul, vagy amikor betört műszerdarab marad a fogban.
Természetesen a mikroszkóp nem csupán az endodoncia területén alkalmazható.

Voltaképpen bármilyen kezeléshez használható, amelyhez aprólékosan és precízen kell eljárni ? a fogászati kezelések 90 százaléka ilyen a fogtömések készítésétől a fogpótlások beragasztásáig

A cél minden esetben az, hogy megőrizzük a saját fogakat ameddig csak lehetséges, és ehhez nem csak kitűnő és tapasztalt szakembergárdánk, hanem a megfelelő eszközök is rendelkezésre állnak a rendelőnkben!

ipt>
Foglaljon időpontot!

    Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

    Elfogadom, hogy a Budaörs Dental időnként hírlevelet küldjön számomra

    fel